Society projects

Project Verhalenkar

De Verhalenkar is een project waarbij het vertellen van verhalen centraal staat. Met de bakfiets gaan we de wijken in en gebruiken we verhalen als middel om de buurt met elkaar in verbinding te brengen. We verzamelen verhalen uit de buurt en geven deze ook terug. De Verhalenkar dient als podium voor buurtbewoners met name de jongeren.

Project wij zijn Nouri

Een ode aan Abdelhak Nouri in een Storytelling voorstelling.  Jongeren kijken naar hem tegen op en zien hem als rolmodel. Naast sport heeft Abdelhak Nouri een mooie bijdrage kunnen leveren binnen de maatschappij. Daar voelen wij ons aan verbonden. Wij zijn Nouri!

Smeltkroes biedt podium aan talentvolle jongeren om zich verder te ontwikkelen op het gebied van Storytelling, Spoken Word, dans, graffiti/paint, muziek en theater.

Podcast Stories

In samenwerking met de Appel en het Comenius Lyceum hebben we met een groep leerlingen een podcast gemaakt. De school is voorzien van kunstobjecten die door de Appel in de school zijn geplaatst. Samen met Adnan ontdekte de leerlingen de kracht van een verhaal. Aan de hand van de kunstwerken onderzochten de leerlingen ook sociale kwesties zoals: migratie, reizen, taal, identiteit, evenals politieke en sociale structuren in onze samenleving. Beluister de podcast stories hier!