De Verhalenkar

De Verhalenkar is een project waarbij het vertellen van verhalen centraal staat. De Verhalenkar bestaat uit een bakfiets en een open tent en kan zich op elke publieke ruimte vestigen. Met de bakfiets gaan we de wijken in en gebruiken we verhalen als middel om de buurt met elkaar in verbinding te brengen. We verzamelen verhalen uit de buurt en geven deze ook terug. De Verhalenkar dient als podium voor buurtbewoners met name de jongeren.

Jongeren voelen zich steeds minder verbonden met de maatschappij. Via Storytelling krijgen zij een stem om hun positie te versterken in de wijk en om hun verhaal te delen. De Verhalenkar heeft als doel om jongeren weerbaar te maken voor de maatschappij en meer zelfvertrouwen te geven. De focus ligt op het bevorderen van positieve energie in de wijken en op de pleinen. Met behulp van dagelijkse actualiteit willen we thema‚Äôs bespreekbaar maken die invloed hebben op de jeugd. Denk aan; pesten, muziek, school, geld, dromen etc. 

Elke week komt een groepje jongeren bijeen om thema’s en verhalen te ontwikkelen. De educatielijn zal in de vorm van Storytelling zijn. Vervolgens gaan we met de Verhalenkar de wijk in om de verhalen te delen met jong en oud. De deelnemers kunnen leeftijdsgenoten inspireren door als ‘Rolmodel’ te figureren.